Posts Tagged ‘olej’

Rakytníkový olej BIO

Friday, October 24th, 2008

Rakytníkový olej BIO

Země původu: Česká republika
Dostupnost: skladem
Cena: 239,-

GASTROPHAEIN - SLOŽENÍ:
Gastrophaein je vysoce hodnotný olejový výluh z lipofilních částí plodu Rakytníku řešetlákového (Hippophae rhamnoides L.) a slunečnicového oleje. Podle nejnovějších poznatků je Rakytník obsahem biologicky aktivních látek jedním z nejcennějších ovocných druhů, a to jak z hlediska potravinářského, tak i farmakologického. Výlisky z plodů a semen jsou svým obsahem lipofilních látek velmi cennou surovinou, kterou využíváme pro výrobu GASTROPHAEINU - rakytníkového oleje.
Sušina výlisků obsahuje zejména do oleje extrahovatelné látky tj. esenciální mastné a převážně nenasycené kyseliny (linolová, olejová, palmitová, stearová), dále vitamín řady A s velkým obsahem jeho provitamínů - karotenoidů, vitamín E se spermatogenními a antioxidačními účinky. Rakytník řešetlákový se svým obsahem vitamínu E řadí na první místo mezi všemi plodovými rostlinami (8 - 20 mg), vitamín B1, B2, B6, C, K, P, Beta-karoten a dále antioxidanty katecholového i galátového typu, flavanoidy a další důležité látky jako betasitesterol, niacin, serotonin, vápník, hořčík, železo, síra, bór, hliník a titan.

GASTROPHAEIN - ÚČINKY
Účinky GASTROPHAEINU jsou určeny obsahem všech těchto biologicky účinných látek v tomto dietetickém přípravku a zároveň působí jako regenerační prostředek buněk a hojení tkání, pomáhá při plicních onemocněních od hlenů a zánětů, reguluje krevní oběh a propustnost krevních kapilár, hojí sliznice, pomáhá při bolestech hrdla a léčí trávící soustavu. Je také důležitým posilujícím lékem při celkové slabosti, v rekonvalescenci a při snížené odolnosti organismu.
GASTROPHAEIN působí velmi příznivé především při žaludečních chorobách, chronických gastritidách a sklonu k vředovým chorobám žaludku a dvanácterníku, překyselení žaludku, pálení žáhy a žaludečních neurózách. Užíváním tohoto přípravku dochází ke stimulaci sekrečních orgánů žaludku a k výraznému zlepšení až vymizeni potíží. Po přestálých vředových chorobách se díky GASTROPHAEINU jizvy zacelí, bolest odezní a činnost žaludku se dlouhodobě normalizuje. Zlepšuje peristaltiku a velmi dobře působí při hemeroidech, análních figurách a zánětlivých onemocněních konečníku.
Dále bylo zjištěno, že užívání GASTROPHAEINU má pozitivní vliv na snížení hladiny cholesterolu a lipidů v krvi již po 15-ti denní kůře. Tento přípravek je vhodný pro snížení hladiny cukru při diabetes.
GASTROPHAEIN má význam i pro snížení potíží starších osob, nemocných arteriosklerózou a po mozkové mrtvici. U převážného počtu pacientů se sklerózou koronálních cév se zlepšil celkový zdravotní stav, zmizely, nebo se omezily stavy stenokardie, zastavily se procesy vegetativně cévní, zmizely závratě a arteriální tlak se normalizoval se zlepšením dynamiky elektrografických údajů.
V pooperačních stavech urychluje obnovu tkání. Olej působí příznivě i pro zlepšení různých kožních onemocnění (lišeje, ekzémy, opary atopické dermatitidy apod.), drobných poranění, termických a chemických popálenin, popálenin z ozáření a omrzlin, jejichž regeneraci urychluje.
Rakytníkový olej má význam i pro regeneraci poškozených sliznic, např.: potíže při rýmě, zánětech hrtanu a hltanu se snižují výtěrem sliznic, během 1 týdne potírat 2-3x denně.
Díky obsahu vitamínu A a Beta-karotenu podporuje správnou funkci zraku. Navíc chrání před zrohovatěním a vysycháním pokožky, zvyšuje imunitu proti vzniku ledvinových a močových kamenů. Podle nejnovějších mezinárodních výzkumů je úspěšně užíván při podpoře léčby rakoviny děložního čípku, zánětech sliznice krčku dělohy, pochvy (zavádí se olejem navlhčený sterilní tampón, nejlépe na noc), nádorů tlustého střeva, plic, jater a ledvin.
V neposlední řadě také výrazně posiluje imunitní systém u dětí.
Užívání Gastrophaeinu je nevhodné při akutních zánětech žlučníku a slinivky.

GASTROPHAEIN - DOPORUČENÉ DÁVKOVÁNÍ
Užívání oleje by nemělo přesahovat dobu 18-ti dnů a přestávka mezi užíváním by neměla být kratší než jeden měsíc. Pro děti doporučujeme užívání od 6-ti let v úměrně snížených dávkách.
Dávkování:
děti od 6 let 1-2 × denně 1 lžička nalačno
dospělí 2-3 × denně 1 lžička nalačno
V průběhu prvních 3-4 dnů užívání Gastrophaeinu může dojít k přechodnému zhoršení příznaků onemocnění, které je v dalších dnech vystřídáno rychlým zlepšením. Rakytníkový olej možno aplikovat do koupele nebo po sprchování, kdy zamezuje vysoušení pokožky a zlepšuje její kvalitu. Pro jeho výborné účinky ho lze doporučit k pravidelné péči o pokožku od malých dětí až po seniory. Přípravek doporučujeme uchovávat v temnu a chladu. Při uchování v chladničce se může vyskytnou usazenina a zákal, který není na závadu. Před použitím je třeba zatřepat. Vyrobeno bez konzervačních činidel.
Na závěr dobrá zpráva pro muže: rakytník zabraňuje vypadávání vlasů!

OBSAH:
200 ml

GASTROPHAEIN
je důkazem, že příroda léčí a uzdravuje
GASTROPHAEIN
účinná látka:
unikátní složení esenciálních mastných kyselin
GASTROPHAEIN
obsahuje řadu vitamínů s antioxidačními účinky
GASTROPHAEIN
dlouhodobě odstraňuje zdravotní potíže
vředové choroby žaludku
pálení žáhy
žaludeční neurózy
překyselení žaludku
GASTROPHAEIN
účinně snižuje hladinu cholesterolu
reguluje krevní oběh
velmi účinný prostředek proti arterioskleróze
zlepšuje stav po přestálé mozkové mrtvici
působí jako regenerační prostředek buněk tkání
GASTROPHAEIN
je posilujícím lékem při rekonvalescenci
je vhodný při diabetické dietě
regeneruje pokožku při popáleninách a omrzlinách
příznivě působí při problémech s akné, dětských ekzémech, opruzeninách
zjemňuje a vyhlazuje pokožku
Přípravek obsahuje:
Vitamín A - 41,81mg/200ml
Vitamín E - 504 mg/200ml
Beta-karoten - 1,8 mg/200ml
Kyselina palmitová - 5031 mg/200ml
Kyselina stearová - 410 mg/200ml
Kyselina olejová - 59,3mg/200ml

Rakytník řešetlákový (Hippophae rhamnoides L.)

Historie a výskyt:
Rakytník řešetlákový je ovocný druh rozšířený od Indie, Nepálu, Sibiře a západních hranic Číny až po západní a jižní pobřeží Francie a Španělska. Tato rostlina je již více jak 1000 let známá u domorodců jako prvotřídní přírodní léčivo a léčivé vlastnosti jsou známé jak z tibetských klášterních knihoven i jiných písemných zdrojů celého asijského kontinentu, tak i z antické literatury, kde byla tato rostlina popsána již v instrukcích lékařů armády Alexandra Velikého, kde jsou popsány pokyny pro léčení, regeneraci i osvěžení vojáků pomocí rakytníkových léků.
Popsány jsou i postupy při léčení zvířat, kdy se např. používal vývar z mladých větví a listů na zastavování průjmů dobytka a plody zlepšovaly lesk srsti a fyzický vzhled zejména u koní.
Odtud název: Hippie = kůň, phaes = zářící
V České republice nebyl do nedávné doby Rakytník řešetlákový příliš známý, byl jen místy zastoupený v botanických zahradách a parcích jako rarita nebo jako okrasný keř. V posledních desetiletích byl zájem o tento ovocný keř oživený častějšími publikacemi se skutečným významem, kde jsou popsány léčivě-tonizující vlastnosti přípravků z kůry, dřeva, listí a plodů.

V 50. letech se při systematickém průzkumu zjistilo, že obsahuje přírodní látky, které významně léčí následky atomového ozářeni. V 60. a 70. letech 20. století byl „strategickou“ rostlinou v rámci ruského vesmírného programu, který prováděl supertajný výzkum a šlechtění ovoce plodných odrůd rakytníku. Olej byl užíván ruskými kosmonauty jako vitamínový doplněk a ochrana před ozářením. Popsané, původně utajované skutečnosti, se v posledních letech postupně dostaly díky pozornosti světových vědců na veřejnost pomocí odborných literárních publikací, kde jsou popsány, jak léčivé vlivy tohoto ovocného druhu na choroby z ozáření, tak byly zjištěny i cytostatické účinky na určité druhy nádorů, protivředové a celkově léčivé vlastnosti. Díky tomu se stávají plody rakytníku řešetlákového i všechny odvozené funkční potraviny a výživové doplňky novým hitem zdravé výživy.

Přípravek je schválen Státním zdravotním ústavem HEM - 350 - 29.6.99/24540

Olej z pšeničných klíčků SOLIO

Friday, October 24th, 2008

Olej z pšeničných klíčků SOLIO

Země původu: Maďarsko
Dostupnost: skladem
Cena: 165,-
Olej lisovaný za studena z klíčků pšenice.

Pozitivně ovlivňuje mozek a nervový systém. Pravidelným užíváním dodává tělu energii a vytrvalost. Je jedním z nejbohatších přirozených zdrojů vitaminu D, E, přírodní antioxidant, ochraňuje srdce, buňky a cévy. Zpomaluje proces stárnutí a podporuje celkovou regeneraci organismu. Vyčnívá ze všech rostlinných olejů díky vysokému obsahu tokoferolů a sterolů. Podíl esenciálních mastných kyselin je 50 - 70 %. Má blahodárné účinky na zažívání, proto je vhodný pro děti. Skvěle se hodí k ošetření suché a odlupující se pokožky - vyhlazuje a omlazuje. Je velmi důležitý pro péči o kůži a masírování kloubů a páteře. Je to potravina s léčebným účinkem. Vyznačuje se příjemnou obilnou chutí.

Po otevření spotřebujte nejpozději do 3. měsíců.

OBSAH:
200 ml

Meruňkový olej SOLIO

Friday, October 24th, 2008

Meruňkový olej SOLIO

Země původu: Maďarsko
Dostupnost: skladem
Cena: 195,-
Olej lisovaný za studena z meruňkových jader.

Tento olej, získávaný z jader meruňkových plodů, je velmi lahodný, bez rušících chuťových příměsí. Má velmi vysoký obsah všech druhů vitamínu B (poslední průzkumy zmiňují až 17 druhů).

Mimo to obsahuje v přírodní formě vitamin A. Olej působí příznivě na úpravu činnosti zažívacích orgánů. Pozitivně ovlivňuje činnost jater.

Díky vysokému obsahu vitamínů B a A je velmi příznivě působící při léčbě zraku. Upravuje poruchy srdeční činnosti. Nejnovější průzkumy potvrzují vynikající, podpůrné účinky meruňkového oleje při léčbě rakovinových onemocnění. Obsah látek v oleji ovlivňuje příznivě vývoj nových buněk.

Po otevření spotřebujte nejpozději do 3. měsíců.

OBSAH:
200 ml

Olej z kukuřičných klíčků SOLIO

Friday, October 24th, 2008

Olej z kukuřičných klíčků SOLIO

Země původu: Maďarsko
Dostupnost: skladem
Cena: 99,-
Olej lisovaný za studena z klíčků kukuřice.

Je velmi léčivý, působí blahodárně na zažívací, čistící a nervový systém, zpevňuje cévy. Je bohatý na vitamíny, převážně B, C a E, podporuje tvorbu červených krvinek, je snadno stravitelný a vstřebatelný lidským organismem. Z hlediska trávení má velmi výhodné složení: 50 - 70 % podíl esenciálních mastných kyselin a minoritních látek typu sterolů a tokoferolů. Právě vysoký a jedinečný obsah antioxidačně působících tokoferolů dělá tento olej velice stabilním vůči oxidaci a tepelným vlivům při tepelném zpracování. Významným způsobem ochraňuje pokožku před vysycháním a působením vnějších vlivů nepříznivého počasí, chrání ji a vyživuje. Významně ovlivňuje pokles hladiny cholesterolu v krvi a působí na nervový systém. Vynikající na masáž kloubů a páteře. Je to jedinečný a nenahraditelný olej s příjemným aroma a chutí.

Po otevření spotřebujte nejpozději do 3. měsíců.

OBSAH:
200 ml

Lněný olej

Friday, October 24th, 2008

Lněný olej

Země původu: Česká republika
Dostupnost: skladem
Cena: 78,-

Získali jsme pro Vás za vynikající bezkonkurenční cenu panenský lněný olej lisovaný za studena ze semen vybrané odrůdy lnu zlatého. Jeho vynikající léčivé účinky jsou navíc doprovázeny jemnou vůni připomínající arašídy, která je vepsána i do jeho chuti. Bez nadsázky jej lze díky jeho nádherné zlatavé barvě přirovnat k tekutému zlatu pro naše zdraví.
SLOŽENÍ:
100% lněný olej lisovaný za studena ze semen lnu zlatého

VLASTNOSTI:
Olej ze semen lnu setého je zdrojem esenciálních mastných kyselin omega-3 a omega-6, jež jsou velmi důležité pro zdraví člověka, ale které si lidské tělo neumí samo vytvořit. Tyto esenciální mastné kyseliny v celém těle chrání buněčné membrány, propouští dovnitř buňky potřebné živiny a brání vstupu škodlivin. Léčebné účinky oleje ze semen lnu jsou dány vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin, enzymů, karotenu, provitaminu A, vitaminu E a slizových látek. Lněný olej má zahřívací vlastnosti, obsahuje kyseliny cis-linoleovou a alfa-linoleovou, které jsou důležité pro tvorbu hormonálních prostagladinů významných pro mnoho životních funkcí včetně plodnosti.

POUŽITÍ:
- olej ze semen lnu příznivě působí na menstruační cyklus tím, že vyvažuje poměr mezi estrogenem a progesteronem, pomáhá zlepšovat stav děložní sliznice a zdá se, že může pomoci při léčení mužské neplodnosti a problémů s prostatou
- mírní menstruační bolesti, bolesti při fibrocystóze prsů (bolest prsů před menstruací), pomáhá ženám s premenstruačním syndromem a ženám v klimakteriu
- používá se při problémech se zácpou a peristaltikou střev, při léčbě střevních poruch předčí ve všech ohledech chemoterapeutika (sulfonamidy, antibiotika)
- posiluje trávení a pomáhá při snižování váhy
- má antibakteriální, antivirové a protiplísňové účinky což vysvětluje jeho účinnost při léčbě pásového i běžného oparu. Tyto účinky má lněný olej díky obsahu lignanů, které dále pomáhají v boji proti rakovině a různým virům. Lněné semínko obsahuje až 800× více lignanů než většina ostatních potravin.
- příznivě ovlivňuje krevní tlak, čistí cévy od tukových nánosů
- má stimulující vliv na imunitní systém, pomáhá léčit zánět žil a sliznic, chrání organizmus před tvorbou zhoubných novotvarů, zvyšuje odolnost organizmu proti vzniku srdečně cévních onemocnění, je účinný při rozsáhlé arterioskleróze a ischemickém onemocnění srdce
- zvláčňuje a zjemňuje kůži, regeneruje oslabená a suchá místa a je vhodný pro ošetření ztvrdlé kůže, pokožky postižené ekzémy, lupenkou, popáleninami (i od slunce), popraskáním a po prodělaném ozařování
- působí hojivě, protizánětlivě a ztišuje bolest
- udržuje zdravé nehty a vlasy
- zvláště významné jsou polynenasycené mastné kyseliny obsažené v oleji ze semen lnu při různých chronických alergiích a zánětlivých onemocněních jako je revmatoidní artritida, ekzémy, astma, lupénka a vředová kolitida (zánět tlustého střeva s vředy)
- je také užitečný při snížení negativních účinků Alzheimerovy choroby
- slouží jako vhodný podpůrný prostředek v prevenci proti tvorbě žlučových kamenů, které rozpouští
- olej ze semen lnu se od padesátých let minulého století, kdy byly prokázány protirakovinné účinky omega-3 mastných kyselin, užívá k posílení imunity. Posiluje buněčné membrány a zároveň ničí nádorové buňky. Tyto jeho účinky se využívají také při léčbě revmatické artritidy, osteoporózy, lidí postižených AIDS a jinými onemocněními spojenými s nedostatečnou imunitou.

upozornění:
Lněný olej je velmi choulostivý k oxidaci, to znamená, že se na vzduchu velmi rychle kazí. Zoxidování oleje se zabraňuje jeho skladováním v chladničce. Lněný olej je nevhodný pro těhotné ženy a ženy plánující těhotenství – doporučuje se jako přirozená příprava pro snadnější porod od 34. týdne těhotenství, usnadňuje vypuzení plodu z těla.

OBSAH:
200 ml

Ostropestřecový olej

Friday, October 24th, 2008

Ostropestřecový olej

Země původu: Česká republika
Dostupnost: skladem
Původní cena: 79,-
Cena: 76,- ks
SLOŽENÍ:
100% olej z ostropestřce lisovaný za studena ze semen ostropestřce mariánského

VLASTNOSTI:
Rostlina ostropestřec mariánský je známá svými léčebnými účinky již od dob antického Řecka a Říma. Jeho léčivé účinky vychází především z obsahu souboru tří složek aktivních látek známých pod souhrnným slovem silymarin (silybin, silydianin, silychristin), dále obsahuje chlorofyl, karotenoidy, tokoferoly (vitamín E) a komplex polynenasycených mastných kyselin (vitamín F). Ostropestřec je bezesporu jeden z nejlepších přírodních léků na nemoci jater, jakožto životně důležitého orgánu, a jejich celkovou regeneraci.

POUŽITÍ:
- ostropestřecový olej je výborným antioxidantem, chrání buňky před volnými radikály ještě lépe než vitamíny C a E
- podporuje tvorbu nových, zdravých jaterních buněk, které postupně nahrazují buňky staré a poškozené a zmírňuje mnoho závažných jaterních onemocnění včetně virových infekcí a cirhózy (v některých zemích se dokonce podává v injekcích při otravě jedovatými houbami, které ničí jaterní tkáň)
- snižuje možnost poškození jater v důsledku užívání alkoholu, po prodělané žloutence, při chemoterapii a prospívá při žlučových kamenech, protože zlepšuje odtok žluči
- používá se při léčení vředového onemocnění žaludku a dvanácterníku, akutní a chronické gastritidy (zánětu žaludeční sliznice), paradentózy a stomatitidy (aftů), poškození kůže a popálenin
- zbavuje tělo nahromaděných toxinů
- olej z ostropestřce má protizánětlivé a epitelizující (hojící) účinky, předchází vstřebávání toxických sloučenin
- posiluje imunitu
- pomáhá při různých druzích alergií jako například senné rýmě nebo kopřivce, při astmatických záchvatech a nevolnosti při cestování
- zevně je možné použít olej z ostropestřce na křečové žíly a hemeroidy, používá se také při léčebných masážích a v kosmetice

UPOZORNĚNÍ:
Olej z ostropestřce se po otevření doporučuje skladovat v lednici, neboť žluklý olej je pro organismus spíše zátěží. Nedoporučuje se používat ženám v těhotenství a při kojení a lidem s vysokým krevním tlakem (mírně zvyšuje krevní tlak).

OBSAH:
200 ml

Rýžový olej - Suriny

Wednesday, March 26th, 2008

Rýžový olej Suriny nabízí několik unikátních vlastností, které z něj činí zajímavý olej. Obsahuje složky mající potencionální význam pro dietu a zdraví. Rafinovaný rýžový olej je hojně používán v Japonsku, Korei, USA, Thajsku a postupně získává na popularitě pro svoji chuť a stálé vlastnosti. Při smažení za vysokých teplot se nepřepaluje tak rychle jako jiné oleje. Má vysoký obsah přírodních antioxidantů s nutriční hodnotou jako jsou gamma-oryzanol, tokotrienoly a tokoferoly. Dvě poslední z nich jsou přirozeně se vyskytující formy vitamínu E.

Studie a výzkum prokázaly, že rýžový olej má značný hypocholesterolický účinek v porovnání s ostatními potravinovými oleji. Tento účinek je přisuzován složkám jako je Vitamin E (tokotrienoly a tokoferoly) a oryzanoly. Tyto složky se získávají z rýžových otrub. Potravinové oleje bohaté na polynenasycené mastné kyseliny jsou známy pro svoji schopnost snižovat celkový krevní cholesterol a zároveň snižují výhodný cholesterol HDL, zatímco rýžový olej jak bylo zjištěno zvyšuje HDL cholesterol a zároveň snižuje LDL (špatný) cholesterol v lidském těle.

Rýžový olej Suriny má prakticky 0% transmastných kyselin a zadržuje značné množství oryzanolu, který způsobuje, že se olej tak rychle nepřepaluje, což svědčí o jeho skvělé oxidační a termální stabilitě. S jeho vysokým bodem přepálení (až 215°C) a nízkou přilnavostí k připravovaným pokrmům je rýžový olej nejčistším smažícím olejem pro přípravu smažených pokrmů jemné chuti.

Složky Vitaminu E izolované z rýžového oleje poskytují oxidační stabilitu oleji a tyto přírodní antioxidanty pomáhají kontrolovat tvorbu volných radikálů v lidském těle a brání vzniků různých koronárních chorob. Rýžový olej rovněž obsahuje skvalen, který pečuje o Vaši pokožku a zpomaluje tvorbu vrásek.

Použití rýžového oleje jako potravinového olej pro smažení, pečení, hluboké smažení a do salátových dresinků je nový a zdravý způsob přípravy těch nejchutnějších pokrmů s účinnou péčí.